15 خاصیت اعجاب انگیز گرانولا بر روی سلامتی

خواص و ویژگهای گرانولا

گرانولا یک مخلوط برشته‌ای از جو دوسر، مغزهای مختلف و شیرین‌کننده است و یک گزینه صبحانه مورد علاقه جوانان است. برای اینکه خواص گرانولا را بدانید؛ تا انتها همراه ما باشید. این غذای خوشمزه و سالم در بین افرادی که به باشگاه می‌روند، محبوبیت زیادی دارد زیرا منبعی عالی از گلوکز و انرژی است که به آنها اجازه می‌دهد به مدت طولانی‌تری ورزش کنند. در این مقاله، به بررسی فواید سلامتی متعدد گرانولا می‌پردازیم.

برای اینکه بیشتر با گرانولا و ترکیبات آن آشنا شوید مقاله زیر را مطالعه کنید

گرانولا چیست؟

محتوای فیبر بالا یکی از خواص گرانولا

یکی از ویژگی‌های برجسته گرانولا، محتوای فیبر بالای آن است. این غذا دارای فیبر محلول و نامحلول بسیاری است. در حقیقت، گرانولا حاوی 5 گرم فیبر در هر 100 گرم از آن است، در حالی که میانگین غذاهای دیگر تنها 2 تا 3 گرم فیبر در هر 100 گرم دارند. رژیم غذایی با فیبر بالا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های روده بزرگ را به طور قابل توجهی کاهش دهد. به همین دلیل، اگر وعده غذایی شما فاقد فیبر باشد، با خوردن گرانولا می‌توانید به راحتی نیازهای فیبری خود را تامین کنید.

محتوای پروتئین بالا از مزایای استفاده گرانولا در رژیم روزانه است

به نقل از webmd

یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب گرانولا، محتوای پروتئین بالای آن است. این غذا حاوی 10 گرم پروتئین در هر 100 گرم از آن است که مقدار پروتئین آن بیشتر از اکثر سبزیجات است. این ویژگی به ویژه برای گیاهخواران و وگان‌ها جذاب است. افرادی که از این ماده غذایی با پروتئین بالا استفاده می‌کنند، می‌توانند از مواد معدنی، ویتامین‌ها و طعم‌های مختلف آن بهره‌برداری کنند.

سلامت روده یکی از مزایای استفاده از روزانه گرانولا

گرانولا حاوی جو دوسر است که دارای خواص ضد التهابی است. این خواص باعث تسکین پوشش داخلی دستگاه گوارش می‌شود. همچنین، مصرف گرانولا منجر به کاهش التهاب معده و افزایش رشد باکتری‌های مفید در روده می‌شود. در مواقع اسهال نیز، گرانولا به عنوان یک غذای مفید شناخته می‌شود. همچنین، حاوی فیبر محلولی است که به بهبود تشکیل مدفوع و تقویت حرکات روده کمک می‌کند.

بهبود عملکرد هضمی

یکی دیگر از فواید مهم گرانولا، بهبود عملکرد هضمی است. فیبر، عنصری اساسی در یک رژیم غذایی متعادل، به راحتی تشکیل مدفوع و هضم آسان کمک می‌کند. گرانولا با داشتن مقادیر مناسبی از فیبر محلول و نامحلول، به هضم آسان و جذب کافی آب برای تشکیل مدفوع کمک می‌کند. به همین دلیل، این غذا برای افرادی که از یبوست رنج می‌برند، بسیار مفید است.

گرانولا منبع غنی از آنتی‌اکسیدان

آجیل‌های موجود در گرانولا، منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. میوه‌های خشک مانند بادام و پسته دارای کاروتنوئیدها و فلاوونوئیدها هستند که آنتی‌اکسیدان‌های بسیار قوی هستند. این آنتی‌اکسیدان‌ها به شما انرژی لازم برای تمام روز را می‌دهند و به حفظ و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

افزایش انرژی با مصرف به عنوان میان وعده

گلوکز معمولاً منبع اصلی انرژی است، اما گرانولا با چشم انداز دیگری به این موضوع نگاه می‌کند. این غذا حاوی مقادیر زیادی قند نیست، بلکه از منگنز به عنوان یک عامل فعال کمک می‌گیرد تا بافت‌های بدن به بهره‌وری بهتری کار کنند. این ویژگی باعث توزیع بهتر انرژی در سراسر بدن می‌شود و به شما انرژی لازم برای فعالیت‌های طولانی‌تر مانند پیاده‌روی و کوه‌نوردی می‌دهد.

کمک به کاهش وزن یکی از خواص اصلی گرانولا

گرانولا حاوی ترکیبی از آجیل و دانه‌های سرشار از پروتئین است که به شما احساس سیری بلندمدت می‌دهد. همچنین، از ترشح گرلین (هورمون گرسنگی) جلوگیری می‌کند و این می‌تواند به جلوگیری از پرخوری و افزایش وزن کمک کند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود گرانولا به عنوان یک ابزار مفید در کاهش وزن مورد استفاده قرار گیرد.

بهبود گردش خون

گرانولا منبعی غنی از پتاسیم و سدیم است که به بهبود گردش خون کمک می‌کند. مصرف منظم گرانولا باعث کاهش تجمع پلاک در رگ‌های خونی و بهبود جریان خون می‌شود. این ویژگی‌ها باعث حفظ سلامت رگ‌های خونی و پیشگیری از مشکلات قلبی و عروقی مرتبط با آن می‌شود.

پیشگیری از میگرن

منیزیم حاضر در گرانولا نقش مهمی در تقویت عروق خونی و بهبود گردش خون دارد. این ماده همچنین به کاهش اسپاسم عضلانی که می‌تواند سردرد‌های دردناک را ایجاد کند، کمک می‌کند.

کاهش فشار خون

تحقیقات نشان می‌دهند که گرانولا باعث کاهش فشار خون می‌شود. فیبر و مواد مغذی موجود در این غذا می‌توانند به بهبود سلامت قلب و عروق کمک کنند. این موارد باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی مانند تصلب شرایین و سکته مغزی می‌شود.

کاهش سطح قند خون

گرانولا دارای منگنز است که به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند. این ویژگی برای بیماران دیابتی بسیار مهم است و می‌تواند به کاهش مشکلات مرتبط با افزایش قند خون کمک کند.

کمک به درخشندگی پوست یکی دیگر از فواید گرانولا

ویتامین E حاضر در گرانولا به بهبود سلول‌های پوستی کمک می‌کند و می‌تواند علائم پیری را کاهش دهد. همچنین، این ویتامین به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند و باعث درخشندگی و زیبایی پوست می‌شود.

مصرف گرانولا در بارداری

گرانولا حاوی اسید فولیک، مواد معدنی و ویتامین‌های مهمی است که به بهبود اشتهای غذایی، تقویت پوست و حفظ سلامت مادر و کودک در دوران بارداری کمک می‌کند. مصرف گرانولا به عنوان یک میان‌وعده سالم در دوران بارداری می‌تواند به بهبود وضعیت بارداری کمک کند.

سوالات متداول

آیا می‌توانم گرانولا را دو بار در روز مصرف کنم؟

گرانولا را می‌توان هر چند وقت یکبار مصرف کرد. این بهتر است تا از تنوع غذایی برخوردار شوید و برای حداکثر بهره‌وری از سایر مواد مغذی نیز مصرف کنید.

آیا گرانولا برای بیماران دیابتی مناسب است؟

بله، گرانولا برای بیماران دیابتی نیز مناسب است. اما بهتر است نسخه‌های بدون قند این غذا را انتخاب کنند تا کنترل بهتری بر سطح قند خون خود داشته باشند.

آیا گرانولا بهتر از جو است؟

گرانولا از ترکیبی از جو دوسر، آجیل، دانه‌ها و شکر ساخته شده است، بنابراین از نظر تغذیه‌ای غنی‌تر از جو دوسر به تنهایی است. با این حال، هر کدام از این دو می‌توانند مزایا و فواید خود را داشته باشند.

نتیجه

گرانولا یک انتخاب عالی برای صبحانه یا میان‌وعده‌های سالم است. فواید زیادی که این غذا دارد، شامل بهبود عملکرد گوارشی، افزایش سطح انرژی، کمک به کاهش وزن، بهبود گردش خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. با مصرف منظم گرانولا، می‌توانید به سلامتی عمومی خود کمک کنید و از تمامی فواید آن بهره‌برداری کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *