اوتمیل چیست؟ انواع مختلف اوتمیل و 7 فایده آن

اوتمیل چیست؟

وقتی صحبت از صبحانه می‌شود، اولین چیزهایی که به ذهنمان خطور می‌کند، پنیر و چای و … است. صبحانه‌ای کاملا ایرانی که گاهی ضرر و کالری آن بیشتر از حد تصور است. حال آنکه صبحانه‌های مفید‌تر و مقوی‌تری مانند اوتمیل هم می‌تواند در برنامه غذایی ما باشد. داستان جایی جالب می‌شود که اوتمیل یا جوی دوسر، یک صبحانه مقوی، کم کالری و سرشار از فیبر است و می‌توانید از آن حتی در بقیه ساعات روز هم استفاده کنید. اما اوتمیل چیست؟

چطور می‌توان یک اوتمیل خوشمزه درست کرد؟ چه خاصیت‌هایی دارد؟ سوالات زیادی ممکن است در این مورد داشته باشید. ما در این مطلب سعی می‌کنیم به آن‌ها پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

اوتمیل یا جوی دوسر چیست؟

اوتمیل یا جوی دوسر چیست؟

معمولا به خوراک جوی دوسر، اوتمیل می‌گویند. از جوی دوسر به عنوان صبحانه گرم استفاده می‌شود. صبحانه‌ای که حتی می‌توانید آن را سرد هم میل کنید. جوی دو سر پرک را با آب یا شیر خیس می‌کنند و آن را دانه چیا، دارچین، شکر قهوه‌ای، عسل، کره بادام زمینی، شکلات، آجیل و هر ماده دلخواه دیگری ترکیب کرده و آن را به مدت 24 ساعت در یخچال نگه‌ می‌دارند و برای وعده صبحانه آن را سرو می‌کنند.

تفاوت جوپرک و جو دوسرپرک را اینجا بخوانید.

می‌توانید آن را در ماکرویو بگذارید تا گرم شده و آن را گرم بخورید یا می‌توانید به سردی آن را برای صبحانه یا حتی یک عصرانه خوشمزه میل کنید. طعم وبافت آن کاملا خوشایند است و اگر مزه شیرین را نمی‌پسندید می‌توانید از نمک برای درست کردن آن استفاده کنید. اما بیشتر آن را به صورت گرم و شیرین مصرف می‌کنند.

انواع مختلف اوتمیل

اوتمیل انواع مختلفی داشته و در مزه‌ها و انواع مختلف سرو می‌شود. انواع مختلف آن را در ادامه معرفی می‌کنیم.

  1. اوتمیل کلاسیک:

این نوع اوتمیل با پرک جو دوسر، آب یا شیر و کمی نمک تهیه می‌شود. اوتمیل کلاسیک یک صبحانه ساده و مقوی است که می‌توانید با انواع مواد مختلف مانند میوه، آجیل و ادویه‌جات طعم‌دار کنید.

  1. اوتمیل فوری:

این نوع اوتمیل از پرک جو دوسر نیمه‌پز تهیه می‌شود و به سرعت آماده می‌شود. اوتمیل فوری یک گزینه مناسب برای صبحانه‌های سریع و شلوغ است.

  1. اوتمیل شبانه:

این نوع اوتمیل را شب قبل با ترکیب پرک جو دوسر، شیر یا ماست، میوه و آجیل در یخچال آماده می‌کنند. اوتمیل شبانه یک صبحانه سالم و خوشمزه است که بدون نیاز به پخت آماده می‌شود.

  1. اوتمیل پخته شده:

این نوع اوتمیل را با پرک جو دوسر، شیر یا آب، میوه و آجیل در فر می‌پزند. اوتمیل پخته شده یک صبحانه گرم و دلچسب است که برای روزهای سرد زمستان مناسب است.

  1. اوتمیل بدون گلوتن:

این نوع اوتمیل با پرک جو دوسر بدون گلوتن تهیه می‌شود و برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک مناسب است.

  1. اوتمیل طعم‌دار:

این نوع اوتمیل با اضافه کردن انواع طعم‌دهنده‌ها مانند میوه، آجیل، ادویه‌جات و شیرین‌کننده‌ها تهیه می‌شود. اوتمیل طعم‌دار یک صبحانه خوشمزه و متنوع است که می‌توانید با سلیقه خود آن را تهیه کنید.

طرز تهیه اوتمیل

اگر شما هم به این خوراک خوشمزه جوی پرک علاقه پیدا کرده‌اید، بد نیست با طرز تهیه روتین و ساده آن آشنا شوید. دستور تهیه‌های متفاوتی برای آن وجود دارد. اما طرز تهیه اوتمیل کلاسیک را می‌توانید در این بخش ببینید و اگر دوست داشتید شما هم در خانه آن را امتحان کنید. قول می‌دهم عاشق مزه و بافت آن خواهید شد.

مواد لازم:

  • پرک جو دوسر: 1 پیمانه
  • آب یا شیر: 2 پیمانه
  • نمک: کمی
  • طعم‌دهنده‌های دلخواه (اختیاری): میوه، آجیل، ادویه‌جات و …

طرز تهیه:

  1. پرک جو دوسر، آب یا شیر و نمک را در یک قابلمه مناسب بریزید.
  2. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا اوتمیل به جوش بیاید.
  3. پس از جوش آمدن اوتمیل، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا به مدت 5 تا 10 دقیقه بپزد.
  4. اوتمیل پخته شده را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با طعم‌دهنده‌های دلخواه خود تزیین کنید.

نکات:

  • می‌توانید از شیر کم‌چرب، پرچرب یا گیاهی برای پخت اوتمیل استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر اوتمیل، می‌توانید کمی شکر قهوه‌ای یا عسل به آن اضافه کنید.
  • می‌توانید از انواع میوه‌های تازه یا خشک مانند توت فرنگی، موز، سیب، بلوبری و … هم استفاده کنید.
  • می‌توانید از انواع آجیل و دانه‌ها مانند گردو، بادام، بادام زمینی و … برای بهتر کردن مزه و افزایش خاصیت اوتمیل خود استفاده کنید.
  • می‌توانید انواع ادویه‌جات مانند دارچین، زنجبیل و … را به اوتمیل اضافه کنید تا طعم دلخواه خود را پیدا کنید.

آیا گرانولا همان اوتمیل است؟ گرانولا چیست را بخوانید.

نکات پخت اوتمیل

قطعا برای پخت یک اوتمیل حرفه‌ای یک سری نکات را باید رعایت کنید. از جمله مهم‌ترین نکاتی که باید رعایت کنید، موارد زیر هستند.

اوتمیل یا جوی دوسر چیست؟

انتخاب مواد اولیه:

  • از پرک جو دوسر باکیفیت استفاده کنید. پرک جو دوسر درشت، بافت بهتری به اوتمیل شما می‌دهد.
  • می‌توانید از شیر کم‌چرب، پرچرب یا گیاهی برای پخت اوتمیل استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر اوتمیل، می‌توانید کمی نمک به آن اضافه کنید.

پخت اوتمیل:

  • برای پخت اوتمیل، به ازای هر یک پیمانه پرک جو دوسر، دو پیمانه آب یا شیر لازم است.
  • اوتمیل را می‌توانید روی حرارت ملایم و با شعله کم بپزید.
  • برای جلوگیری از سر رفتن اوتمیل، آن را مرتب هم بزنید.
  • زمان پخت اوتمیل به نوع پرک جو دوسر و غلظت دلخواه شما بستگی دارد. معمولاً اوتمیل پس از 5 تا 10 دقیقه پخت آماده می‌شود.

خواص اوتمیل برای سلامتی چیست؟

اوتمیل دارای خواصی است که آن را برای سلامتی مفید می‌کند. از جمله مهم‌ترین خواص آن به شرح زیر هستند.

  1. اوتمیل کمک به کاهش وزن:

اوتمیل به دلیل دارا بودن فیبر بالا، به شما احساس سیری طولانی‌مدت می‌دهد و به این ترتیب به کاهش وزن کمک می‌کند. در واقع، مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که اوتمیل را به عنوان صبحانه مصرف می‌کنند، در طول روز کالری کمتری دریافت می‌کنند و به طور کلی وزن کمتری دارند.

  1. اوتمیل برای کمک به سلامت قلب:

اوتمیل حاوی فیبر محلول به نام بتاگلوکان است که به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کند. همچنین اوتمیل می‌تواند به تنظیم فشار خون کمک کند.

  1. اوتمیل و کمک به کنترل قند خون:

اوتمیل به دلیل داشتن فیبر بالا، به کند شدن هضم قند و جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون کمک می‌کند. این امر برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار مفید است.

  1. کمک به سلامت دستگاه گوارش:

فیبر موجود در اوتمیل به عملکرد صحیح دستگاه گوارش کمک می‌کند و از یبوست جلوگیری می‌کند. همچنین اوتمیل می‌تواند به بهبود هضم غذا و جذب مواد مغذی کمک کند.

  1. منبع انرژی:

اوتمیل منبع خوبی از کربوهیدرات‌های پیچیده است که به شما انرژی پایدار می‌دهد. این امر اوتمیل را به یک صبحانه ایده‌آل تبدیل می‌کند، زیرا به شما کمک می‌کند تا در طول صبح احساس انرژی و شادابی کنید.

  1. منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی:

اوتمیل منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین B1، منیزیم، آهن و فسفر است. این ویتامین‌ها و مواد معدنی برای سلامتی بدن ضروری هستند.

نتیجه‌گیری

اوتمیل یا جوی دوسر، یکی از محبوب‌ترین صبحانه‌هایی است که خوردن آن هیچ محدودیتی از نظر سن و سال ندارند. می‌توانید آن را برای چاق شدن یا لاغر شدن استفاده کنید، می‌توانید برای کاهش کلسترول آن را استفاده کنید. حتی می‌توانید اوتمیل خود را متناسب با رژیم خود درست کنید. یک صبحانه یا میان وعده منعطف که می‌توانید به میل خود از جوی پرک و هر چیز دیگری که برای مزه‌دار کردنش دوست دارید استفاده کنید. در این مطلب در مورد این که اوتمیل چیست؟ چرا برای سلامتی مفید است،

چطور آن را درست کنیم و چه مواد اولیه‌ای لازم دارد بیشتر صحبت کردیم. امیدوارم این خوراک خوشمزه را در خانه درست کنید و حسابی از آن لذت ببرید. می‌توانید دستور تهیه آن را با دوستان خود هم به اشتراک بگذارید. شما اوتمیل درست کرده‌اید؟ چطور آن را دوست دارید و چطور آن را مزه‌دار می‌کنید؟ با ما درمیان بگذارید.

منابع

healthline

britannica

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *