پرک کردن جو و جو دوسر به چه معناست؟
پرک کردن به معنای له کردن دانههای جو و یا جو دوسر است. البته این دانه میتواند هر غلات دیگری باشد. دانههای غلات را از زیر غلطک عبور داده و له میکنند. اگر بر روی جو این عمل انجام شود، جو پرک و اگر بر روی جو دوسر این کار صورت گیرد؛ جو دوسر پرک به وجود میآید. شاید بررسی مقایسه و تفاوت جو دوسر و جو پرک درست نباشد؛ زیرا این 2 ماده غذایی کاملا” متفاوت بوده و هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. اگر قرار است در رژیم غذایی روزانه خود از این مواد غذایی و دانههای ارزشمند استفاده کنیم؛ بهتر است با تفاوت و فرقهای جو پرک و جو دوسرپرک آشنا شویم.
تفاوت جو پرک و جو دوسر پرک را بیشتر بشناسیم
جو پرک حاصل له شدن دانههای جو است. این ماده غذایی سرشار از مواد مغذی مانند تیامین، انواع آنتی اکسیدان، آهن، فیبر و … است. استفاده از جو پرک از گرفتگی عروق جلوگیری میکند و همچنین به گردش خون کمک شایانی میکند. افرادی که دارای دیابت نوع 2 و همچنین بیماری فشار خون هستند؛ زیر نظر پزشک و با خیال راحت میتوانند این ماده غذایی را در برنامه و رژیم غذایی خود بگنجانند.
در هر صد گرم جو پرک شده در حدود 10 گرم پروتئین، 77 گرم کربوهیدرات؛ 10 گرم آب، 352 کیلوکالری انرژی و 1 گرم قند است. انواع ویتامینهای موجود در جو پرک عبارتند از: ویتامین A، ویتامین E، ویتامین K، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، کولین، پانتوتنیک اسید، فولات ، ویتامین B6 و … است.
همچنین دانه جو پرک سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منگنز و سلنیم است. با توجه به این ارزش غذایی بالا که به آن اشاره کردیم،
هنوز در مصرف جو پرک در رژیم غذایی روزانه خود شک دارید؟
جو دوسرپرک و خواص اعجاب انگیز آن
همانطور که توضیح دادیم، جو دوسر پرک، پرک شده جو دوسر است. بلغور جو سالمترین نوع جو است ولی برای پخت به زمان زیادی نیاز دارد و در هنگام پخت بسیاری از خواص خود را از دست میدهد. به همین دلیل در رژیم غذایی و صنایع غذایی بیشتر از جو دوسر پرک استفاده میشود. در این زمان بیشترین فرآوری بر روی آن انجام میشود و به زمان بسیار کمی برای پخته شدن نیاز دارد. همچنین جو دوسر پرک را به صورت خام نیز میتوانید میل کنید.
از جو دوسرپرک بیشت به عنوان صبحانه استفاده میشود. انواع گرانولا و موسلی از این نوع جو تهیه شده و همچنین در مافین، کوکی، کلوچه و کیک نیز میتوان از آن استفاده کرد. برای اینکه یک صبحانه رژیمی میل کنید و یا میان وعدهای سالم و مفید را در رژیم غذایی روزانه خود داشته باشید؛ بهترین انتخاب شما گرانولا و موسلی است. تمام محصولات هلتی از جو دوسرپرک تهیه شدهاند و شما با خیال راحت میتوانید برای خرید گرانولا از محصولات هلتی استفاده کنید.
جو دوسرپرک تمام مواد مغذی، معدنی و ویتامینهای گفته شده در قسمت قبل مربوط به جو پرک را در خود جای دادهاست.
اگر تمام ویتامینها و مواد معدنی و مغذی جو پرک و جو دوسر پرک یکسان هستند، کدام محصول را استفاده کنیم؟
در ادامه به سوال بالا پاسخ خواهیم داد.
تفاوت جو پرک و جو دوسر پرک در استفاده چیست؟
جو پرک را نمیتوانید به صورت خام میل کنید. در صورت استفاده از این محصول به صورت خام، سیستم گوارشی توانایی هضم آن را ندارد و مشکلاتی را برای شما به وجود خواهد آورد. اما جو دوسرپرک را میتوانید به صورت خام میل کنید. میتوانید جو پرک دوسر را همراه با آب، شیر، آبمیوه و به صورت خام مصرف کنید و نیازی به پختن و تفت دادن ندارد. اما بهترین مصرف جو پرک، استفاده آن در انواع غذا مانند سوپ و .. است که پخته میشوند.
از جو دوسرپرک شده به عنوان غلات صبحانه میتوانید استفاده کنید؛ اما جو پرک جایگزین مناسبی برای صبحانه نیست. نکتهای که باید به آن دقت کرد؛ این است که در تولید محصولاتی مانند گرانولا، موسلی و انواع غلات صبحانه حتما” باید از جو دوسر پرک استفاده شود تا برای مصرف کننده مشکلات گوارشی و هضمی ایجاد نشود.
خواص جو دوسرپرک
در ادامه به صورت تخصصی درباره تفاوت جو پرک و جو دوسر پرک و همچنی خواص استفاده از این مواد غذایی خواهیم پرداخت.
کاهش سطح کلسترول خون با استفاده از جو دوسرپرک
تحقیقات مهندسان و کارشناسان صنایع غذایی در سالهای گذشته نشان داده است که استفاده از این ماده غذایی تا 20 درصد از میزان کلسترول بد خود را کاهش داده و تا 15 درصد سطح کلسترول خوب خون را افزایش میدهد.
جو دوسر منبعی بی نظیر از پروتئین
دانه جو دوسر و به خصوص نوع پرک شده آن سرشار از پروتیئن است. اگر ورزشکار هستید و یا رژیم غذایی دارید؛ حتما” از این محصول در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید و در مدت زمان کوتاهی تاثیرات آن را بر روی سلامتی خود مشاهده کنید.
جو دوسرپرک سرشار از آنتی اکسیدان
جو دو سر پرک مملو از آنتی اکسیدان است، که برای حفظ سلامتی بدن بسیار مفید هستند. آنتیاکسیدانها برای هر رژیم غذایی سالمی ضروری هستند. آنها از بدن در برابر مولکولهای مضری به نام رادیکالهای آزاد (یا اکسیدانها) محافظت میکنند. این آنتی اکسیدانها حاوی ویتامینها و مواد معدنی بسیاری هستند (مانند ویتامین E و C و سلنیوم معدنی).
اکسیدانها توسط بدن برای مبارزه با میکروبها و ویروسهای مضر تولید میشوند. اما، اگر بدن از اکسیدانها پر شود، آنها به سلولهایتان حمله خواهند کرد. آنتی اکسیدانها جلوی این فرایند را خواهند گرفت و از سلولها در برابر آسیب حفاظت خواهند کرد
جو پرک و تاثیر آن بر روی فشار خون
از سویی دیگر مصرف جودوسر در پایین آوردن فشار خون موثر بوده و احتمال سکته های قلبی و مغزی را کاهش داده و در بهبود کارآیی قلب بسیار مفید است .
مصرف این غله در حفظ تعادل قند و انسولین خون اثر مفیدی دارد، زیرا هضم نشاسته را کند کرده و و عوارض ناشی از افزایش گلوکز خون که پس از خوردن غذا در این بیماران ایجاد می شود را کاهش می دهد به همین دلیل بهترین غله برای افراد دارای دیابت نوع دوم است. خوردن جو دو سر نه تنها فیبرهای مورد نیاز روزانه را به بدنتان می رساند بلکه در کاهش وزن شما نیز موثر است.
از آنجا که این غله آب زیادی را به خود جذب می کند ، مصرف کم آن باعث پر شدن معده و احساس سیری می شود در نتیجه اشتهای شما نیز تنظیم می شود.
حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد: جو دو سر حساسیت بدن به انسولین را بهبود میبخشد که هورمونی تولید شده توسط لوزالمعده است که نقشهای بسیاری در بدن ایفا میکند. یکی از این نقشها تبدیل کربوهیدراتها به انرژی است.
انسولین همچنین در سوخت و ساز بدن عملکردی حیاتی دارد. داشتن حساسیت به انسولین یعنی مقاومت بدن شما نسبت به انسولین پایین است. این چیز خوبی است، به ویژه اگر درگیر بیماری دیابت باشید.جو دو سر پرک شاخص گلیسمی پایینی دارد، که به متعادل ساختن و حفظ سطح گلوکزی که موجب دردسر شده است کمک میکند.
جو دوسر مناسب برای بیماران دیابتی
اگر از دیابت رنج میبرید، وقت آن است که جو دو سر را به وعدهی غذایی خود اضافه کنید.دیابت یک بیماری متابولیک است، که سطح گلوکز خون را افزایش میدهد و ممکن است به تاری دید، تکرر ادرار و خستگی مفرط منجر شود.
دیابت همچنین میتواند ناراحتیهای جدیتری نیز به همراه داشته باشد، من جمله آسیب عصبی یا کلیوی، مشکلات قلبی و عروقی، سکته، و اختلالات شنوایی جو دو سر مملو از فیبر است. مطالعات نشان دادهاند که یک رژیم غذایی مملو از فیبر ممکن است خطر ابتلا به دیابت را تا ۳۰٪ کاهش دهد.
جو دوسر پرک برای درمان یبوست
فیبر نا محلول این غله باعث بهبود کار دستگاه گوارش شده، فعالیت روده ها را توان بخشیده و در درمان یبوست بسیار مفید است . این غله با جذب آب فراوان باعث نرمی مزاج شده و فعالیت روده ها را بالا می برد. که در نتیجه از ابتلا به بیماریهایی مانند هموروئید جلوگیری کرده و در افراد مبتلا به درمان آن کمک می کند.
از اصلی ترین عوامل ابتلا به هموروئید یبوست می باشد. برای به حرکت وا داشتن چیزهای درون روده وجود فیبر ضروری است. کسانی که از مشکلات روده رنج میبرند با استفاده از خواص جو دو سر بهبودی خواهند یافت
هر فنجان جو دو سر پرک حاوی ۸ گرم فیبر محلول و نامحلول است. فیبر نامحلول موجود در جو دو سر آب را جذب خواهد کرد که بعدا باعث خیس شدن مدفوع گیر افتاده در روده خواهد شد. وقتی مدفوع پر از آب شود، نرم میشود و خارج شدنش راحتتر صورت خواهد پذیرفت. برای رفع یبوست، کم کم میزان فیبر مصرفیتان را افزایش دهید. آن وقت از تشکیل گاز در معده، نفخ و اسهال نیز جلوگیری خواهد شد. حتما آب زیادی در طول روز بنوشید
جو دوسرپرک و پیشگیری از سرطان
از خواص مهم جو دو سر، خاصیت ضد سرطانی آن است که به دلیل وجود فیبر زیاد در این غله است. فیبرهای غذایی با سلول های سرطانی مقابله کرده و از فعالیت آنها می کاهند و به بدن کمک می کنند تا با انواع سرطان ها به ویژه سرطان روده بزرگ مقابله کند.
همچنین ویتامینها و املاع معدنی موجود در این غله از احتمال ابتلای فرد به انواع سرطان ها به ویژه سرطان های هورمونی از جمله سرطان سینه، تخمدان ، آندومتر و پروستات می کاهند. تحقیقات نشان داده است که در زنانی که دارای اختلالات هورمونی بوده اند ، مصرف جو دو سر سبب کاهش فعالیت عوامل به وجود آورنده سرطان سینه می شود. همچنین تحقیقات دیگری نشان می دهد که مصرف جو دو سر باعث کاهش عوامل سرطان زایی همچون سرطانهای دستگاه گوارش می شود .
به تولید هموگلوبین کمک میکند :هر وعدهی مصرفی جو دو سر حاوی دوز مناسبی از آهن است که برای تشکیل هموگلوبین ضروری است. هموگلوبین پروتئین موجود در گلبولهای قرمز خون است. این مولکولها اکسیژن را به سرتاسر بدن منتقل خواهند کرد و دی اکسید کربن را از بافتها به ریه باز میگردانند. تعداد پایین هموگلوبین ممکن است به مشکلات جدی برای سلامتی منجر شود
خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را کاهش میدهدجو دو سر پرک، به عنوان یک غلهی کامل، در مبارزه با سرطان یک ستیزندهی قهار است. جو دو سر حاوی سلنیوم است، که آنتی اکسیدانی است که از سلولها در برابر آسیب محافظت و آنها را ترمیم میکند.
بنابراین آنتی اکسیدانها به ترمیم DNA و مبارزه با سلولهای سرطانی کمک میکنند. در نتیجه، جو دو سر ممکن است خطر ابتلا به سرطان، به خصوص سرطان رودهی بزرگ را کاهش دهد
الآن زمان مناسبی برای گنجاندن جو دوسرپرک در رژیم غذایی روزانه است
هنوز به استفاده از جو دوسرپرک در رژیم غذایی خود شک دارید؟ این ماده غذایی مقوی و غنی از انواع ویتامینها و املاح و مواد معدنی بهترین گزینه برای صبحانه یا میان وعده است. مجموعه هلتی با تولید انواع گرانولا و موسلی تهیه شده با جو دوسرپرک در طعم و مزه متفاوت، با هر سلیقه غذایی که دارید؛ آماده ارائه محصولات خود به شما عزیزان است. برای سفارش و خرید گرانولا و موسلی از محصولات ما دیدن کنید.
باسلام،مطلب مفیدی بود.
با سلام
توضیحات کافی و جامع بود
تشکر
ممنون از مقاله خوبتون
سلام
آقا مطلب خوبیه اما چرا منبع ذکر نشده ؟؟؟!!!
بی ذکر منبع یعنی شما خودتون تحقیق و آزمایش کردید و به این نتیجه رسیدید.
سلام واقعا جامع و خوب توضیح دادیدمتشکرمبالاخره فرق این دوتا رو من متوجه شدم
بعضی افراد بر این باور هستند که تبلیغات پیرامون جودوسر جنبه تجاری دارد و این همه خواص گفته شده در مورد آن صحت ندارد،نظر شما چیست؟
ممنون برای توضیحات کاملتون. موفق باشید.
Thank you so much!
سلام مطالب مفيدي ارائه شد اي كاش تفاوت ظاهري هم اشاره ميكردين